T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / BEŞİKDÜZÜ - Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

HOLLANDA PROJE HABERİ

HOLLANDA PROJE HABERİ

GAZETE HABERİ                                       

         (Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi Gazete Haberi)

 

 

Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Koordinatör Müdür Yardımcısı              Şevki KÜÇÜKYILDIZ ve Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Taşkın KESKİN, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün   Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamında 1-7 Temmuz 2022 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam kentinde gerçekleştirilen kurs faaliyetine katılmışlardır.

            Söz konusu kurs faaliyetine, okulumuz öğretmenlerinden başka Akçaabat Atatürk MTAL'den, Maçka MTAL'den, Sürmene Türk Telekom MTAL'den ve Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu'ndan toplam 8 öğretmen ve idareci katılmışlardır. Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamındaHolanda'nın kreş ve ana sınıfından üniversite eğitimine kadarki bütün eğitim kademeleri hakkında bilgiler alınmış, sunumlar izlenmiştir. Eğitim programları dışındaki serbest zamanlarda Hollanda'nın bazı tarihi-kültürel merkezlerine tarihi-kültürel-eğitim gezileri düzenlenmiştir.

            Proje kapsamında Hollanda eğitim sistemi hakkında temel bilgi birikimine ulaşılmıştır. Hollanda eğitim sisteminde kullanılan bir kısım öğretim yöntem ve tekniklerin benzer şekillerde ülkemizde de bilindiği ve/veya uygulandığı görülmüştür. Bu sebeple, Hollanda eğitim sisteminin bazı düzenlemelerle ülkemizde de uygulanabileceği ve faydalı olabileceği kanısına varılmıştır.

            Sonuç itibarıyla; Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu KA 121 Projesi  kapsamında 1-7 Temmuz 2022 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam kentine gerçekleştirilen hareketlilik hem eğitim sistemlerimizin karşılaştırılması hem de katılımcıların bilgi ve görgülerini artırması  münasebetiyle başarılı ve verimli bir şekilde tamamlanmıştır.  19.07.2022


22-07-202222-07-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.07.2022 - Güncelleme: 22.07.2022 10:26 - Görüntülenme: 236
  Beğen | 1  kişi beğendi